При кои индикации се извършва кореново лечение?

Лечението на коренови канали се извършва при пулпити и периодонтити.

Какво е пулпит и периодонти?

Пулпитът се развива, когато има възпаление в пулпата на зъба. Много често този процес е съпроводен със силна нощна болка.

Периодонтитът се развива, когато има възпаление в костта, около корените на даден зъб.

При двата процеса е необходимо да се отвори зъба и неговата пулпна камера и да се извърши лечение в кореновите канали.

Какво представлява процедурата?

Поставя се местна анестезия. С борери се изчиства кариозната маса и се достига до пулпната камера, в която се открива началото на кореновите канали. Извършва се механична обработка на каналите, както и химична. С различни разтвори се прави иригация, за тяхното дезинфекциране и стерилизиране. След успокояване на възпалителния процес, кореновите канали се запълват и зъбът е готов да се постави фотополимерната обтурация.

Каква новост се предлага при Вас, за по-бърз оздравителен процес при периодонтити?

При някои остри и хронични периодонтити е необходимо по-продължително лечение, за да се нормализира инфекцията в зъба и околните тъкани.

За по-бърз оздравителен процес, ние използваме фоточувствителната терапия на PACT 300, по този начин достигаме по-бърза дезинфекция директно в кореновата система.

Също така прилагаме процедури и с нискоенергиен лазер за външно въздействие на тъканите.

Възможно ли е, след завършено кореново лечение да има болка ?

Понякога веднага се запълването на кореновите канали може да има лека чувствителност първите един два дни. Ако болката нямалява, това е добър признак, че нещата ще се успокоят.Но ако болката стане по-силна и нетърпима, то тогава трябва да се свържете с нас и да ни информирате. На болката може да се повлияе с биостимулация с нискоенергийните ни лазери.

С какво можем да ви съдействаме?