Какво е зъбният камък ?

Зъбният камък е минерализирана зъбна плака, която се натрупва по зъбите, над и под венеца. Като играе ролята на плак ретентивен фактор, който задържа микроорганизми и това е предпоставка за образуването на гингивити и пародонтити, които са възпалителни заболявания.

Колко често е необходимо да се почиства зъбния камък ?

Почистването на зъбен камък е задължително на всеки 6 месеца, за всеки който иска да поддържа добро орално здраве.

Натрупването на зъбен камък довежда до гингивит, който после може да прогресира и в пародонтит (пародонтоза). За да не се стига до възпалителни заболявания на венеца и костта, редовното почистване на зъбен камък е задължително.

Какво представлява процедурата?

По преценка на доктора се поставя контактна анестезия и усторазширител. Започва се зъбното почистването с ултразвук, като целта е да се премахне  зъбния камък по всички зъбни повърхности. След това със airflow – сода и паста се полират и заглаждат зъбите.

Каква новост се предлага при Вас за почистването на зъбен камък?

При нас почистването на зъбен камък се извършва с апарат от най-ново поколение на швейцарската фирма EMS. С неговата помощ ние достигаме до най-трудно достъпните места, както и в подвенечно пространство. Апарата има различни накрайници, с които лесно можем да почистим около импланти и брекети, без да нараним тяхната повърхност. При финализиране на процедурата с много финна сода, като прах и се заглаждат зъбните повърхности.

С какво можем да ви съдействаме?