Какво е кариесът и защо навреме трябва да се лекува ?

Едно от най-честите заболявания в устната кухина е кариесът. Навременната му направа е задължителна. Кариесът е деструктурирана (размекната) тъкан, емайл и дентин, с променен цвят.При няколко кариозни лезии е възможно да се получи лош дъх в устата.

Ако един кариес не се направи на време и процесът на деструкция продължи, достига до пулпата на зъба и на този етап лечението се усложнява и се стига до пулпит, и тогава необходимо и лечение на кореновите канали.

Какво представлява процедурата?

С борери се премахва кариозната размекната тъкан, добре се почистват и оформят здравите стени и след това се поставя обтурация, позната още като пломба, от фотополимеризиращ материал, неразличим по цвят от зъба.

Може ли да се сложи анестезия (упойка)?

По желание на пациента може да се постави терминална анестезия за обезболяване на зоната по време на работа.

Какво ново иновативно лечение на кариес се предлага при Вас?

В Apex Изток се извършва иновативно лечение на кариес с високоенергиен лазер. Лазерният лъч изпарява кариозната маса от зъба, без да се използва вибрация и допир.

Предимствата на лазера са:

  • Постига се анестетичен ефект без да се използва анестетичен агент.
  • Няма вибрация.
  • Бързо постигане на резултати.
  • Щадящо отнемане на зъбни тъкани.

Възможно ли е след лечение на кариес да има болка ?

При по-дълбоки кариес, които се лекуват с упойка е възможно да се получи следоперативна чувствителност – на нея може да се повлияе с биостимулация или се препоръчва използването на реминерализираща паста за зъби.

С какво можем да ви съдействаме?