Избелването на зъби е процедура, която е желана от почти всеки пациент. Но преди да си запишете час за избелване е необходимо да знаете, какво трябва да направите преди това.

  1. Трябва да Ви е почистван зъбният камък, приблизително 1-2 месеца преди избелването, като в противен случай, трябва да се почисти, но да не бъде в деня на процедурата за избелване, а 1-2 дни по-рано.
  2. Необходимо е да нямате фотополимерни обтурации (пломби) на предните зъби или коронки, защото те няма как да се избелят и ще има разлика след избелването.

Освен ако, не сте решили да променяте цвета на усмивката си изцяло, тогава е хубаво първо да се направи избелване на зъбите, и когато се стационира новия цвят, тогава да се  подменят вашите коронки с нови, с по-бял цвят.

Процедурите за избелване, не се препоръчват при хора с чувствителни зъби.

При нас избелването се предлага в няколко варианта:

  1. Домашно избелване

Какво представлява?

Взимат се алгинатни отпечатъци от горна и долна челюст. Тези мерки се дават на зъботехник, като се изработват шини за домашна употреба. След няколко дни, е необходимо повторно посещение с цел да Ви бъде показвано как се поставят шините като Ви даваме гел с по-ниска концентрация подходящ за избелване в домашни условия. Поставя се по-малка капка гел при всеки зъб и всяка вечер се поставят шините и се седи между 40 и 60 минути, в продължение на 2 седмици.

Вероятно ще ви остане още гел след този период, може след това да поддържате ефекта, като нанасяте през няколко седмици 1-2 дни в седмицата.

  1. Кабинетно избелване

Кабинетното избелване може да се извърши по два начина:

  1. гел
  2. гел + лазер

Какво представлява?

При нас избелването се провежда в 2 процедури, в рамките на една седмица.

При първото посещение се определя сегашният цвят на зъбите и се записва, за да се види после нагледно разликата. Поставя се усторазширител и гингивална бариера, която да предпазва венците от гела. Поставя се гела върху зъбите с по-висока концентрация, които не е подходящ за домашни условия и се изчакват 20 минути, след това се изплаква гела и се поставя отново за 20 минути.

След 2 дни е необходимо да се направи втората процедура. Спрямо резултатите от предишното посещение, се извършва трето нанасяне на гел в период от 20 минути. В това посещение се преценява веднъж или два пъти да се нанесе гелът, в зависимост от това дали пациентът е усетил някаква чувствителност от гела по зъбите си.

Възможно е след избелването да имате лека чувствителност, която ще отмине в рамките на 2-3 дни. Препоръчително е в този период да се използват пасти за чувствителни зъби.

След процедурата в период на две седмици не е препоръчително да се употребява чисто кафе, оцветени напитки (кола, сокове), цитрусови напитки, червено вино.

Кафето може да се приема по-разредено с мляко и сламка.

  • Новост при нас е избелването с лазер

Стъпките са същите, разликата е в това, че след нанасянето на гела с лазера се активира гела по етапно върху всеки зъб. Разликата е, че лазерът абсорбира гела и по този начин не се загрява зъба. Избелването с лазера е по-щадящо за Вашите зъби.

1 до 2 месеца след процедурите за избелване, може да се миете с избелващи пасти, за поддържане на ефекта. Ние предлагаме такива, с вече доказан позитивен ефект върху резултатите.

Друг продукт, който предлагаме са писалки за избелване, в тях също има гел с ниска концентрация, няколко дни в седмицата вечер може да се поставя върху зъбите за 20-30 минути.

С какво можем да ви съдействаме?